"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Aasta loom saarmas on üks tõeliselt särav vetehunt (1)
10. jaanuar 2024
2024. aasta loomaks valiti harilik saarmas. Foto: Pixabay

Eesti teriolooga selts valis tänavuseks aasta loomaks hariliku saarma. Selleks, et saarmat aga looduses kohata, peab kuuldavasti olema õnne, sest tegu on erakordselt ettevaatliku isendiga.

2024. aasta loomaks valiti harilik saarmas, keda kutsutakse ka vetehundiks ja on rahvakeeli tuntud kui udras. Mis muudab selle kärplaste sugukonda kuuluva kiskja nii eriliseks, et talle seesugune tiitel anti?

“Ammu on aeg saarmas esile tõsta. Mida saarmas sümboliseerib minu ja usun, et paljude teiste jaoks, sümboliseerib probleeme, suuri probleeme, mis on meil päris inimestel suhetes teiste liikidega,” ütles zooloog Aleksei Turovski.

Saarmas on laialt levinud liik, kuid tema arvukus on Läänemere piirkonnas pärast 1960-ndaid tunduvalt vähenenud. Eestis on saarmaste küttimine keelatud. Peamiselt sõltub saarmapopulatsiooni seisund tema elupaiga kvaliteedist.

“Ja loomulikult vee puhtus ja kallaste seisukord. Mageveeline veekogu on ju saarmale vajalik. Saarmas ei lähe kallastelt metsa sügavamale kui sada meetrit, kuid ta võib minna 20 kilomeetri kaugusele talvisel ajal, kui ei ole kuskil korralikku kärestikku,” rääkis Turovski.

Saarmaid võib näha ka Tallinna loomaaias. Neid kohti, kus nad looduses segamatult saaks elada, jääb paraku aasta-aastalt vähemaks.

“Hoiame metsa, hoiame jõgesid, hoiame loodust ja me hoiame saarmast. Ta on hiilgav elukas, no itsitab ju suheldes,” ütles Turovski.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Miss Veronica
24. jaan. 2024 17:25
Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao sam kupiti kuću. Pokušao sam potražiti zajam od različitih kreditnih tvrtki, privatnih i korporativnih, ali nije išlo, a većina banaka mi je odbila kredit. Ali kako bi Bog htio, upoznali su me s privatnim zajmodavcem koji mi je dao zajam od 90,000 eura i danas imam svoju kuću i vlasnik sam tvrtke i trenutno mi je dobro, ako morate ići na tvrtka za osiguranje zajma. bez kolaterala, bez provjere kreditne sposobnosti, samo 3% kamatna stopa i supotpisnik s boljim planovima i rasporedom otplate, kontaktirajte Davidson Albert Loan (davidsonalbertloan@gmail.com). On ne zna da to radim, ali sada sam tako sretna i odlučila sam dati ljudima više informacija o njemu i želim da ga Bog još više blagoslovi. Možete ga kontaktirati putem njegove e-pošte. davidsonalbertloan@gmail.com