"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
SUUR PÄEVAGALERII. Vaata, kuidas Tallinna linnavolikogu uue linnapea Jevgeni Ossinovski ametisse valis (0)
14. aprill 2024
Linnavolikogu esimees Maris Sild pani vastsele linnapeale Jevgeni Ossinovskile kaela ametiketi. Foto: Jelena Rudi

Tallinna linnavolikogu valis pühapäeval toimunud erakorralisel istungil linnapeaks Jevgeni Ossinovski ja kinnitati ametisse uus linnavalitsuse koosseis.

Ossinovski kogus 79 liikmega Tallinna volikogus 41 häält. Hääletamisel osales 41 volikogu liiget. Volikogu kinnitas muuhulgas linnavalitsuse suuruse, kuhu kuulub kaheksa abilinnapead, ning kinnitas uued abilinnapead ka ametisse, vahendas BNS.

Vaata galeriid (121)

Uus linnapea Jevgeni Ossinovski on olnud nelja riigikogu koosseisu liige ning töötanud haridus- ja teadusministrina ning tervise- ja tööministrina. Ta on olnud Tallinna linnavolikogu esimees ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) fraktsiooni esimees. Ossinovski on SDE aseesimees ja olnud erakonna esimees. Tal on bakalaureusekraad filosoofias ning magistrikraadid filosoofias ja politoloogias. Ta on abielus, peres kasvab kaks last.

Linnaplaneerimise valdkonna abilinnapea Madle Lippus on alates 2021. aasta novembrist olnud Tallinna linnaplaneerimise abilinnapea ja viimased kolm nädalat oli ta Tallinna linnapea kohusetäitja. Ta on olnud asumiseltsi Uue Maailma Selts üks eestvedajatest ning on algatuse Elav Tänav asutajaliige ja olnud selle tegevjuht. Lippus on SDE Tallinna piirkonna juht. Tal on bakalaureusekraad muinsuskaitse ja restaureerimise erialal ning magistrikraad linnakorralduse erialal.

Spordi, kultuuri ja korrakaitse valdkonna abilinnapea Kaarel Oja on alates 2021. aasta novembrist olnud Tallinna kultuurivaldkonna abilinnapea. Varasemalt on ta on olnud ärinõustamisettevõtte strateeg-loovjuht, õppematerjalide kirjastuse Maurus juht ning Telliskivi Loomelinnaku, Vaba Lava ja Teater NO99 tegevjuht. Ojal on bakalaureusekraad ajakirjanduse ja suhtekorralduse erialal, kõrvalerialana õppis majandust. Kaarel Oja on abielus ja peres kasvab kolm last.

Keskkonna- ja kommunaalvaldkonna abilinnapea Pärtel-Peeter Pere on varasemalt töötanud linnastrateegina, olnud “Ehituse teekaart 2040” peatoimetaja ja rohepöörde nõunik Tallinna Tehnikaülikoolis. Ta on kaasasutanud Stockholmis asuva juhtimiskonsultatsiooni ettevõtte, mis on aidanud Põhjalas, Hollandis, Šveitsis ning mujal asuvatel linnadel meelitada juurde rahvusvahelist tööjõudu ja investeeringuid. 2023. aastal valiti ta riigikogu liikmeks.

Linnavara valdkonna abilinnapea Viljar Jaamu oli Tallinna linavolikogu aseesimees. Aastail 1996-2004 töötas ta AS-is Tallink Grupp turundusdirektori ning juhatuse liikmena. Aastatel 2006-2007 oli Viljar Jaamu Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juhatuse esimees. Jaamu on mereväe reservohvitser ning kuulub Eesti Vehklemisliidu juhatusse. Ta kaitses 2003. aastal majandusteaduste doktorikraadi Tallinna Tehnikaülikoolis väitekirjaga kriisi lahendamise ja strateegiline juhtimise teemal.

Transpordivaldkonna abilinnapea Kristjan Järvan on endine ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister. Ta on ettevõtja ja mitme iduettevõtte asutaja. Järvan on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteaduskonna ja majandusteaduskonna.

Sotsiaal- ja tervishoiu valdkonna abilinnapea Karl Sander Kase on Tallinna linnavolikogu Isamaa fraktsiooni esimees ning endine Isamaa kommunikatsioonijuht. Kase on lõpetanud Tallinna Ülikooli bakalaureuseõppe ajaloo erialal.

Ettevõtluse valdkonna abilinnapea Margot Roose on töötanud USA hariduskontsernis Laureate keskastmejuhina ja Hollandi riigi rohemajanduse koostöö nõunikuna Baltikumis ja Soomes. Ta on ringmajanduse ekspert ja rohetehnoloogia ettevõtete nõustaja. Margot Roose on olnud Eesti 200 juhatuse liige ja Eesti esimese CO2-neutraalse valimiskampaania eestvedaja. Ta on saanud magistrikraadi majanduses Liverpooli Ülikoolist.

Haridusevaldkonna abilinnapea Aleksei Jašin on omandanud Tartu ülikoolis riigiteaduste bakalaureusekraadi, osalenud hariduse eestvedajate programmis Noored Kooli ja töötanud samal ajal Ida-Virumaal keelekümbluse õpetajana. Hilisemalt töötas ta hariduseksperdina ja Ukraina humanitaarabi projektijuhina MTÜ Mondos. Jašin on õppinud hariduse juhtimist Tallinna Ülikooli magistriõppes. Ta on kaitseliitlane Tallinna malevas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid