"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
video Välistudengite arv Tallinna ülikoolides on langenud (0)
26. august 2022

Tallinn on jätkuvalt atraktiivne sihtpunkt välistudengite jaoks, kuid sel aastal on ülikoolide vastuvõtu numbrites näha teatavat langust. Tallinna Ülikoolis alustab sel aastal õpinguid 220 välistudengit, kuid võrreldes eelmise aastaga vastuvõetute arv langenud 10%.


“Eesti on paljude riikide jaoks nagu USA, Austraalia jne. jaoks muutunud piiripealseks ja natuke kahtlaseks riigiks,” sõnas  Tallinna Ülikooli õppevaldkonna juht Helen Joost. “Nägime, et mitmed kandidaadid loobusid kandidatuurist. Teise põhjusena julgeme veel öelda ka covidi tagajärjed.

Tallinna Tehnikaülikoolis alustas eelmisel aastal 250, kuid sel aastal 197 välistudengit. Vähenemine on tingitud ka lävendi tõusust ja tasuta õppe lõpetamisest kolmandate riikide tudengitele.

Tallinna Tehnikaülikooli õppeprorektor Hendrik Voll ütles, et sel aastal on välisüliõpilasi tulemas kõige rohkem Ukrainast- 50, teisel kohal on Soome 21 üliõpilasega, edasi on Türgi, Aserbaidžaan ja esimest korda on esiviisikus ka Ameerika ühendriigid. „Eelmisel aastal oli esiviisik hoopis teistsugune – Nigeeria, Soome ja järgnesid Pakistan, Iraan ja Bangladesh,” lausus ta.

Kõige populaarsemad õppeained välismaalaste hulgas TalTechis on küberturvalisus, rahvusvaheline ärikorraldus ning integreeritud tehnoloogiad ja Tallinna Ülikoolis audiovisuaalne meedia, poliitika ja valitsemine ning kommunikatsioonijuhtimine.

“Ma olen pärit Gruusiast,” tutvustas end Tallinna Tehnikaülikooli ärijuhtimise tudeng Kakhi. “Tundsin, et see ülikool on väga kompetentne ja see on minu jaoks hea koht kuhu tulla. Ma arvan, et ma tahan ehitada siin üles karjääri ja uurida mõnda võimalust, et näha mis tulevik toob. Ma igatsen oma kodumaad, aga karjäär tuleb esimesena.“

Study in Estonia uuringu põhjal õppis eelmisel aastal Tallinna ülikoolides ja kõrgkoolides kokku 3072 välisüliõpilast.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.