"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
roheline pealinn Põhja-Tallinnasse rajatakse minimets. Kokku istutatakse ligi 400 puud ja 600 põõsast (2)
23. märts 2023
Manuela Pihlap Foto Mats Õun

Põhja-Tallinnas Sõle tänaval algasid tööd Miyawaki meetodil jaapanipärase minimetsa rajamiseks. Minimetsa idee võitis linnaosa kaasava eelarve hääletuse.  

Põhja-Tallinna vanem Manuela Pihlap ütles, et eelmise aasta kaasava eelarve rahvahääletusel valisid põhjatallinlased võitjaks minimetsa projekti.

“Sel nädalal algasid ettevalmistustööd, mis kestavad ligikaudu paar nädalat,” lausus ta. “Nendele järgneb pinnase ettevalmistus ja taimed istutatakse orienteeruvalt aprilli lõpus. Kuna paljud põhjatallinlased on avaldanud soovi kaasa aidata taimede istutamisel, luban, et teavitame kogukonda istutustalgutest ja kõik soovijad saavad oma panuse anda.”

“Tööde tulemusena saame keset linna väikesed metsatukad, mis aitavad suurendada bioloogilist mitmekesisust, värskendavad õhku ja vähendavad mürataset,” lisas linnaosavanem.

Pihlapi sõnul on eriti sümboolne, et linnaosa saab minimetsa aastal, mil Tallinn on Euroopa roheline pealinn. 

Sõle 46b alale on kavandatud minimetsa läbiv sõelmetega kaetud kergliiklustee, lisaks luuakse multšiga kaetud jalgrajad. Linnametsa tulevad kohalikud liigid nagu arukask, harilik kuusk, harilik mänd, mage sõstar, harilik vaarikas ja mitmed teised. Kokku istutatakse ligi 400 puud ja 600 põõsast. Tööd loodetakse lõpetada mai alguseks.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

naaber
24. märts 2023 09:33
tundub et lammutatud rimi kaupluse asemele tuleb midagi uut
Elanik
23. märts 2023 21:58
Vahva uudis, minimetsasid võiks rohkemgi olla linnas.