"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Armastatud Schönbrunni lossi orkester tuleb taas Eestisse: uus aasta saabub lootuse ja rõõmu peoga (0)
01. august 2023
Schrönbrunni orkester Live Nation

Viini osavamate muusikute ja vokaalsolistide lummavad meloodiad rõõmustavad taas Eesti kontserdikülastajaid, sest tunnustatud Viini Schönbrunni lossi orkester alustab 2024. aasta jaanuaris oma oodatud turneed. Eesti kontserdid leiavad aset 17. jaanuaril 2024 Tallinnas Alexela Kontserdimajas ja 18. jaanuaril 2024 Tartus Vanemuise kontserdimajas.

Suurt Viini Uusaastakontserti on korraldatud aastakümneid ning seda on saanud telepildi vahendusel nautida rohkem kui 90 riigi elanikud, sealjuures ka eestlased. Suure Viini Uusaastakontserdiga saadab muusikakollektiiv maailmale sooje tervitusi, armastust, lootust ning rahu. Sealhulgas saab Eesti publik orkestrile kaasa elada oma kodumaa pinnal juba kuuendat järjestikust aastat. Orkestri senised esinemised Eestis on pälvinud tohutu tunnustuse, väljamüüdud etendused ja seisvad ovatsioonid.

1997. aastal asutatud Schönbrunni palee orkester on mainekas Viini kammermuusikaansambel, mis koosneb erakordselt andekatest muusikutest, kes on kokku tulnud Viini erinevatest tunnustatud orkestritest. Nende igapäevaseid kontserte Schönbrunni palee Apelsinihoones külastavad turistid kõikjalt maailmast ning nad on pälvinud rahvusvahelise tunnustuse.

Tallinna ja Tartu publikul on eelolevatel etendustel võimalus dirigendi juhtimisel kaasa lüüa Johann Straussi “Radetzki marsile”, loomulikult on esitletavate palade hulgas palju tuntud ja armastatud kompositsioone, mis panevad iga klassikalise muusika armastaja südame rõõmust heldima.

„Schönbrunni orkestri muusikuid kütab publiku puhas energia ja entusiasm ning nad esitavad oma kava energiliselt ja rõõmsalt,“ on öelnud oma kogemuse kohta üks kriitik. „See on kaugel umbsest ooperist – kontsert oli hoogne ja haaras mind üleni kaasa. Dirigent suhtles rahvaga sõbralikult ja heldelt, juhendades meid, millal kaasa plaksutada. Armastus, reetmine, flirt, draama ja emotsioonid rullusid meie silme ees lahti.“

Piletite müük Schönbrunni erakordsetele etendustele Tallinnas ja Tartus on Live Nation kontserdiklubi liikmetele juba alanud. Avalik müük algab 1. augustil kell 10 Piletilevi kodulehel ja müügipunktides.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid