"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Tallinnas saab jõulukuused tasuta kogumispunkti viia (0)
09. jaanuar 2024
Aeg on vana jõulupuu konteinerisse viia. Kuvatõmmis

Jõulud ja aastavahetus on seljataga ning viimane aeg on toast välja viia ka kuusepuu. Tallinnas on kuuskede keskkonda säästvaks kogumiseks avatud kogumispunktid.

Kõigis Tallinna linnaosades on avatud jõulukuuskede kogumispunktid. Kokku on neid üle linna 86. Mustamäel on 15 kohta, kuhu saab vana kuuse tuua. Üks nendest näiteks Vilde tee 92 ja 96 vahel asuv haljasala.

Rõõmupesa lasteaias on juba traditsiooniks saanud, et üheskoos viiakse kuused kogumispunkti. “See on väga oluline, sest ka oma lastega kodus me viime ikkagi kuuse ära, sest pole ju kuskile mujale viia, ei viska ju prügikasti kõrvale. Mulle väga meeldib ja lastel on nii huvitav see, läheme viime kuuse ära, neile ka väga meeldib,” ütles Rõõmupesa lasteaia lasteaiaõpetaja Keiri.

Meeles tasuks pidada, et jõulukuusk ei tohi olla pakitud kilesse, küljes ei tohi olla ehteid, plasti, riiet või muud materjali.

“Kui räägime lambikestest, tulekestest, siis see on ohtlik jääde ja tuleb utiliseerida ohtlike jäätmete punkti,” ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

Kogutud jõulupuid ei viida prügimäele, vaid neid taaskasutatakse kaugküttesoojuse ja elektri tootmiseks. Raekoja platsi jõulukuusk saab seal särada aga veel koguni kaks kuud. Platsile kerkib säravate kuusesalude, metsloomade ja lumepallidega võlumets. Hiljem leiab raekoja kuusk rakendust tulepakkudena. “Mida me süütame Inglirannas, kui on muinastulede öö ja meile on tulnud ka ettepanek, et väiksematest okstest võiks õpetada inimesi tegema ja taastama oma talusid ja kasutame seda siis sellise õppematerjalina,” ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Jõulukuuskede kogumine linnaosades kestab 31. jaanuarini.

Nimekiri kogumispunktidest on leitav aadressil tallinn.ee/et/joulukuused.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid