"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
GALERII JA VIDEO. Võimas! Kadaka staadionil avati 100 tonnist loodud lumeskulptuurid Alaska puukonn ja Põrnikas (0)
19. jaanuar 2024
Võimsate jäiste kujude ehitamiseks kulus ligi 100 tonni lund. Fotod: Ksenija Kurs

Mustamäel Kadaka staadionil avati Eesti kunstiakadeemia (EKA) vabade kunstide teaduskonna tudengite loodud ligi 5 meetri kõrgune lumeskulptuur Alaska puukonn ja veidi väiksem Põrnikas.

EKA 2. kursuse tudengi Kail Timuski eestvedamisel valminud lumeskulptuur on inspireeritud looduse imest – Alaska puukonnast. See loomake külmub talvel ära, tema süda seiskub, aga kevade saabudes ärkab konn taas ellu. 

Vaata galeriid (46)

Võimsate jäiste kujude ehitamiseks kulus ligi 100 tonni lund, mis koguti kokku Kadaka staadionile maha sadanud lumest.   

Talvise kunstinäituse avamisel tõdes EKA õppeprorektor Anne Pikkov, et staadionile kerkinud imelised ja armsad skulptuurid on heaks näiteks sellest, kuidas tudengite loomingut linnaruumis õitsele luua: „Tegemist ei ole lihtsalt armsate skulptuuridega, vaid me vaatame siin ühte poeesiat.  Ja selles on väga palju ilu!“

Mustamäe linnosa vanema Aivar Riisalu sõnul on linnaosal EKA-ga väga hea ja inspireeriv koostöö: „Ma loodan, et need imearmsad skulptuurid siin ei jää mitte viimaseks. Neid kunstiteoseid on kindlasti põhjust lähemalt uudistada. Kadaka staadion on suurepärane keskkond, kus oma tervist parandada ja nagu näha ka head kunsti nautida.“

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid