"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinn toetab Ukrainat viie kiirabiauto ja meditsiinitehnikaga (0)
18. aprill 2024
Tallinna linn toetab Ukrainat viie kiirabiautoga. Foto: Ilja Matusihis

Tallinna linnavolikogu otsustas anda Ukrainale humanitaarabina viis kompleksset kiirabiautot ja meditsiinitehnikat.

Ukrainale antakse üle neli Mercedes-Benz Sprinter 319 ja üks Volkswagen Crafter kiirabiauto. Üks kiirabiauto läheb Odessa linnas tegutsevale mittetulunduslikule ettevõttele „Linna erakorralise meditsiiniabi keskus“, üks Harkivi oblasti sõjaväeadministratsioonile, üks Dnipropetrovski oblasti sõjaväeadministratsioonile ja kaks kiirabiautot Žõtomõri oblasti sõjaväeadministratsioonile.

 „Tallinn ja tallinlased on toetanud Ukrainat sõjast põhjustatud humanitaarkatastroofi leevendamisel ning abi andmist jätkatakse niikaua kui vajalik. Peame aitama Ukrainal likvideerida Venemaa agressioonisõja tagajärgi ning pakkuma tuge Ukraina linnade ülesehitamisel,“ ütles Tallinna linnavolikogu esimees Maris Sild.

Üle antavad kiirabiautod olid Tallinna Kiirabi kasutuses kuni 2023. aastani ja kauem neid kasutada ei ole võimalik, sest kiirabiautod ja varustus ei tohi olla Tervisekassa reeglite järgi Eestis vanemad kui viis aastat. Tallinna Kiirabi ülesannete täitmist autode äraandmine ei häiri, sest juba möödunud aastal hangiti uued kiirabiautod.

Lisaks viiele kiirabiautole saadab Tallinna Kiirabi Ukrainasse ka esmaabis vajalikku meditsiinitehnikat, sealhulgas elektrilisi aspiraatoreid, defibrillaatoreid, perfuusoreid ja teisi vahendeid ning kühvelraame, kandetoole ja vaakummadratseid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid