"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
JÜRI MÕIS: Vaktsineerimata inimeste elu tulebki keeruliseks teha! (4)
01. november 2021
Jüri Mõis. Foto: Scanpix

“Mina olen ikka piitsa meelt! Pean end rohkem raskete aegade juhiks ja arvan, et distsipliin ja kord on see, mis hädas aitab. Vaktsineerimata inimeste elu tuleks võimalikult keeruliseks teha!” ütles ettevõtja Jüri Mõis. Arstide liit tegi hiljuti pöördumise, mis nõuab karistusi neile, kes keelduvad esitamast COVID-i tõendeid, kandma maski ja ei jää haigega kokku puutudes eneseisolatsiooni. Pealinn küsis, kas karistused võiks panna inimesi vaktsineerima ja koroonareeglitega arvestama.

“Olen samas ka seda meelt, et ahelaisse panna ja kedagi vägisi vaktsineerida siiski ei saa,” nentis Mõis.

“Ise olen küll vaktsineerimise pooldaja ja vaktsineerinud, ees seisab kolmas doos. Lisaks pean oluliseks tervist tugevdavaid abinõusid. Vitamiinid ja korralik eluviis on samuti tähtsad. Puhkusel tuleb käia, kuid avalikesse seltskondadesse ei peaks väga kippuma. Mina võtan epideemia algusest alates iga päev C- ja
D-vitamiini ning külastan ka spaad.”

Kommentaarid (4)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

meenutaja
7. nov. 2021 12:25
https://makroskoop.ee/piirangud-maskid-ja-kohustuslik-vaktsineerimine-paralleelid-antiikaja-rituaalide-ja-kaasaegse-koroonakultuse-vahel/ Kui vaktsiinid ei suutnud tuua lubatud lunastust, siis veeretatakse süü mitte ebaefektiivsete vaktsiinide, vaid nende 30 protsendi kaela, kes vaktsiinist keeldusid. Paganliku Rooma uskumused nägid ette, et jumalatele meele järgi olemiseks peavad absoluutselt kõik ühiskonna liikmed teatud riitus(t)es osalema. Kui kasvõi väike osa ühiskonnast keeldus kaasa löömast, oli levinud veendumus, et jumalad võivad tervele kogukonnale selja keerata.
Minu Arvamus
4. nov. 2021 11:39
JÜRI MÕIS: Vaktsineerimata inimeste elu tulebki keeruliseks teha! * Tule hakka tegema. Vaata, et endal keeruliseks ei lähe.
paragrahv
1. nov. 2021 18:54
Põhiseadus kaitseb igaühe õigust otsustada enda ravi üle. Selles on ainult kaks erandit. Üks erand on seotud vaimuhaigustega ja teine erand eriti ohtlike nakkushaigustega. Kui aga kedagi ravitakse kardioloogias tema tahte vastaselt või tehakse vähiravi talle vastu tahtmist, siis on tegemist patsiendi tervise kahjustamisega ja selle eest on ette nähtud vanglakaristus. Sundravimisest: Põhiseadus. § 20. Igaühel on õigus vabadusele ja isikupuutumatusele. Vabaduse võib võtta ainult seaduses sätestatud juhtudel ja korras: 5) nakkushaige, vaimuhaige, alkohooliku või narkomaani kinnipidamiseks, kui ta on endale või teistele ohtlik;
variant
1. nov. 2021 18:48
https://objektiiv.ee/usa-terviseamet-soovitab-kaaluda-korge-covidi-riskiga-inimeste-uhiskonnast-eraldamist/ Seoses covid-iga on soovitatud rajada koonduslaagreid riskigrupi isikutele. Kõrge riskiga isikud on näiteks rasedad naised, rasvunud, raskelt- või krooniliselt haiged ja üle kuuekümne aasta vanused inimesed. Uued viirusetüved on liiga nakkavad ja nn "karantiinihotellidest" enam ei piisa.