"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna Tehnikaülikooli professor Dago Antov: On lubamatu, et lapsevankriga ei pääse kõnniteel parkivast autost mööda (0)
11. aprill 2023
Dago Antov Foto Albert Truuväärt

Viimasel ajal on tekitanud palju kõneainet kõnniteedele parkimine. Üle-eelmisel aastal trahvis
mupo sel põhjusel üle 30 000 autojuhi, mullu samamoodi. Pealinn küsis kuidas valesti
parkimise vastu võidelda – ehk oleks rohtu suuremast parkimistasust?

Autojuhid kipuvad arvama, et kõnniteel parkimine häirib teisi liiklejaid vähem kui sõiduteel seismine mõnda rida kinni pannes. Sageli esineb lubamatut parkimist ka õuealadel, näiteks Mustamäel. Parkimiskohti seal eriti ei ole, kaugemalt otsima ei minda ja nii jäetaksegi auto kõnniteele. Seda teevad pigem ümbruskonna majade elanikud. Mul on isiklik kogemus kümne aasta tagant, kui ühistu maale oleks saanud parkimiskohti juurde teha, aga osa inimesi seisis vastu.
Korduvat rikkujat hakkaks trahv tõenäoliselt mõjutama, aga kui seda tehakse harva, tekib tunne, et vaevalt ma vahele jään. Kodanikuaktiivsust on meil viimasel ajal juba näha. Inimesed teevad kõnniteel parkijatest pilte ja jagavad neid sotsiaalmeedias. Kui rikkumine on tõesti väga räige, näiteks on kõnnitee pargitud kinni nii, et lapsevankriga sealt üldse mööda ei saa või peavad jalakäijad sõiduteele astuma, tekitab see täiendavaid ohte. Pakikaubiku hetkeks seisatamist vaataksin teise pilguga. Tuleks vahet teha, kuivõrd raskeid tagajärgi seaduserikkumine põhjustab, vastavalt sellele peaks olema ka kontroll ja karistus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.