"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TÜDRUKUTE ENERGEETIKALAAGER. Ainsa mehena esineb president Karis (0)
02. jaanuar 2024
SAAGU VALGUS. Tüdrukud hakkavad õppima, kuidas ja kust tuleb tegelikult energia. FOTO: Pexels.com

Tallinna Tehnikaülikooli linnakus algab täna kuuepäevane tüdrukute energeetikalaager, mis toimub eesti ja vene keeles ja millest võtab osa 300 tüdrukut vanuses 7–16 aastat.

“Meie laager keskendub energeetika- ja inseneriteaduse teemadele ja paistab silma oma mitteformaalse õppekeskkonna poolest, kus rõhuasetuseks on laste praktilised ja visuaalsed kogemused,” ütleb Enerhacki haridusprojekti arendusjuht Alesja Nehhožina. “Samuti on meil võimalus saada teadmisi nii ülikooli teadlastelt kui ka kutsutud õppejõududelt – näiteks sel aastal külastavad meid Eesti president Alar Karis, samuti energeetikavaldkonna naissoost tippinsenerid Eesti Energiast, Utilitasest ja Advenist.”

Ainsa meeslektorina laagris osalev president Karis kutsuti teadusvaldkonna silmapaistva tegelasena esile tõstma inseneri- ja energeetikavaldkonna tähtsust ja aktuaalsust riigi tuleviku ning arengu seisukohalt. President jagab oma kogemusi ja edulugu teaduses.

“Tema kohalolek laagris aitab noortel osalejatel näha, et ka nemad saavad selles vallas edukalt areneda, inspireerides ja motiveerides neid oma huvisid järgima,” selgitasid tüdrukute energeetikalaagri korraldajad. “Presidendi kutsumisel laagrisse rõhutatakse ka insenerihariduse ja tehniliste oskuste arendamise olulisust laste, eriti tüdrukute seas. Selle laagri eesmärk on suurendada naiste osalust insenerialastel erialadel ja president Karis saab seda algatust toetada oma autoriteediga.”

Lisaks presidendile ja energeetikaekspertidele võtavad laagrist osa USA, Suurbritannia ja Rootsi suursaadikud. Varasemates Enerhacki projektides on osalenud ka ekspresident Kersti Kaljulaid, Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Kadri Simson ning ministrid Kristina Kallas ja Piret Hartman.

Enerhack kujutab endast entusiastide meeskonda, kes on ühendanud oma kogemused ja oskused, et tõsta nii laste kui ka täiskasvanute teadlikkust energeetika vallas.

Märksõnad:
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.