"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. TalTechi uus portaal ühendab teadlased, ettevõtjad ja otsustajad (0)
16. veebruar 2024
TalTech avas teadusuudisteportaali. Kuvatõmmis

TalTech avas teadusuudiste portaali Trialoog. See viitab kolmepoolsetele kõnelustele ettevõtjate, otsustajate ja teadlaste vahel. Uudised puudutavad suures osas tehnikaülikooli tegemisi.

Kolme trummikomplekti omavahelise suhtlusega avati Tallinna tehnikaülikooli uus teadusuudiste portaal Trialoog. Trialoog toob ühte ruumi kokku ettevõtjad, avaliku sektori ja teadlased.

“Just kvaliteet, informatsiooni kättesaadavus otsustamiseks on oluline, missugune teadus on oluline, kas on vastuväiteid, mitte vaikida maha, et on ka skeptilisi inimesi, aga rääkida, kuhu tänapäeva teadus on jõudnud,” ütles portaali algataja, TalTechi ettevõtlusprorektor Erik Puura.

Trialoogi lood võiksid panna mõtlema, kuidas elu Eestis paremaks teha ja nõnda, et võidaksid kõik. Keerulises ja ülikiirete muutuste maailmas on üks peamine edasiliikumise viis oskus hiiglaslikes infoväljades orienteeruda ning vastu võtta tarku ja tugevaid otsuseid.

“Võib öelda, et mingis mõttes mitte jalgratta leiutamine, aga justnimelt sellise augu täitmine, kus näeme, kus on ühiskonnal järjest rohkem vaja teadusinnovatsiooni tulemusi tutvustada, viia kokku ettevõtjaid, ülikoole, teadusasutusi, usun, et see peab täitma oma eesmärki,” ütles TalTechi rektor Tiit Land.

Märkimisväärne osa teadustöödest on raskesti leitav. Tallinna tehnikaülikoolis töötab 130 rakenduslikku uurimisrühma. Igal aastal kaitstakse üle 70 doktoritöö, ilmub üle 1100 teaduspublikatsiooni. Neist suur osa on meedias kajastamata. Trialoog kogub säärased lood kokku lihtsamas keeles ja aitab mõista nii seda, mida tehnikaülikoolis tehakse kui ka seda, kuidas see ettevõtjat ja ühiskonda teenib.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.