"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
VIDEO JA FOTOD! Kõlvart andis üle Tallinna vapi- ja teenetemärgid ning preemiad (0)
16. juuni 2021
Mats Õun

„Vaino Väljase teeneid Eesti suveräänsusdeklaratsiooni vastuvõtmisel 16. novembril 1988. aastal ning tema rolli Eesti iseseisvuse taastamisel on riigi poolt tunnustatud Riigivapi ja Valgetähe teenetemärkidega. Ent Tallinna linn soovib ka omalt poolt avaldada Vaino Väljasele kõrgeimat tunnustust ja tänu ning õnnitleda auväärt tallinlast tema 90. juubeli puhul,“ kõneles linnapea Mihhail Kõlvart. 

Kõlvart andis tänavustele laureaatidele üle Tallinna vapi- ja teenetemärgid ning teeneka kultuuritegelase preemiad.

Vaata galeriid (81)

Tallinna linnavolikogu otsustas tänavu anda Tallinna kõrgeima tunnustuse – vapimärgi – poliitik ja diplomaat Vaino Väljasele. Tallinnale osutatud teenete eest saavad linna teenetemärgi 27 inimest: Dago Antov, Reet Aus, Ruslan Bõkov, Karmen Joller, Meelis Kond, Ivo Linna, Jaanika Luus, Viktor Melnik, Ene Mäeots, Endrik Mänd, Arkadi Popov, Izabella Riitsaar, Larissa Savankova, Liivika Simmul, Tiit Sokk, Leivi Šer, Timo Tarve, Peep Talving, Kuno Tammearu, Gennadi Timberg, Ott Tänak, Eduard Toman, Elmar Vaher, Urmas Viilma, Martin Villig, Märt Väljataga ja Marika Ärmpalu.

Kõlvart sõnas, et tänavu saab linn kinkida teenetemärgi niivõrd tublidele inimestele väga erinevatelt elualadelt, edastas linnavalitsus. „Meiega on siin täna ettevõtjaid, politseinikke, arste, sportlasi, vaimulikke ja mitmete teiste elualade esindajaid. Just teie olete paistnud silma tublide kodanikena mitmeid aastaid ja tõestanud oma valmisolekut ka rasketel aegadel tegutseda suurema eesmärgi nimel. Ehk andis tervishoiukriis meile kõigile aega, et kohendada tuleviku sihte ja mõista, mis on oluline. Loodan, et tulevikus mõistetakse keskkonna, ümbruskonna ja tervishoiu tähtsust ning seda, kuidas hoida ennast ja teisi.”

Teenetemärgi saajate nimel kõnelenud perearst Karmen Joller tõdes, et tunnustatute ühine nimetaja on kirg. „Usun, et meid kõiki ühendab kirg oma valdkonna vastu ning soov olla kaaskondlastele oma tegevusega eeskujuks. Seesama kirg on meid läbi toonud ka viimasest kriisist. On hea meel, et seda kirge on märgatud ja nähtud – see annab jõudu jätkata. Soovin, et hoopis headusest ja kirega töötamisest tekiks pandeemia.“ 

Ka anti kolmapäeval üle Tallinna teeneka kultuuritegelase preemiad – 2010. aastal asutatud preemia antakse pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest kunsti, teatri, filmi, tantsu, muusika, arhitektuuri või kirjanduse alal. Tänavu pälvisid preemia helilooja Tõnu Naissoo ning näitleja Liidia Golovataja.   

Vapimärki antakse Tallinnas välja 1997. aastast. Seni on vapimärgi saanud Neeme Järvi, Eri Klas, Veljo Tormis, Jaan Kross, Olev Subbi, Dmitri Bruns, Heinz Valk, Olga Kistler-Ritso, Lennart Meri, Mati Hint, Ita Ever, Jüri Kuuskemaa, Urmas Ott, Arnold Rüütel, Jüri Uppin, Ellen Niit, Eino Baskin, Arvo Pärt, Toomas Vitsut, Lauri Leesi, Mati Kaal, Merike Martinson, Kuno Areng, Raimo Pullat, Harri Lumi, Jaan Tammsalu, Elmo Nüganen, Tarmo Soomere, Tiina Mägi, Aleksei Turovski ja Boris Dubovik.  

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.