"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Uus näitus teletornis on valminud taaskasutatud materjalidest (0)
14. jaanuar 2024
Tallinna teletornis on avatud noore kunstniku Karoline Lohe esiknäitus. Kuvatõmmis

Tallinna Teletornis avati näitus “Mulle meeldib puu otsas ronida”. Noor kunstnik Karoline Lohe on näitusel keskendunud materjalide taaskasutamisele ja unenäolisusele.

Karoline Lohe on ukraina juurtega 20-aastane Eesti kunstiakadeemia tudeng. Alatihti võib Karolinet leida metsast. Jalutamas, seiklemas, ekslemas. Tema lemmikpuud on kased. Teda inspireerib Tove Janssoni maailm, mida on näitusel olevatest teostest ka tunda.

Need on kõik teie mälestused?

“Mitte just mälestused, see on mingi tunne või … Mulle meeldib tegelasi teha, aga näituse algteema on video teisel korrusel, mille aluseks on üks lause minu lapsepõlvepäevikust, et mulle meeldib puu otsa sõita,” ütles kunstnik Karoline Lohe.

Teletorni näitusel on segatud omavahel mänguasjad, lapselik vaatenurk ja brutaalne minimalism.

“Proovin näitusega meenutada suve vanaema juures, nostalgiahõngu ja abstraktset mälestuste hoogu, mis võib tekkida nii unenäos kui ka päriselus näiteks vanu raamatuid lapates,” ütles näituse kuraator Mortimer.

Näitusel üles pandud teosed on taaskasutatud raamides ja prinditud taaskasutatud paberile. “Näituse sünnilugu on minu ja kuraatori ühine arusaam meie mõlema mõttemaailmast. Me isegi ei mõelnud sellele, et nüüd teeme näituse ja see teema, vaid see lihtsalt tuli koos minu töödega,” ütles Lohe. “Põhiline sõnum on hoida endas seda lapselikkust, seda suve vanaema juures, seda soojust, seda helgust ja seda mitte ära kaotada,” sõnas Mortimer.

„Raamid ja paber – külastajad ei mõtle esimese asjana, kui palju näituse tegemine maksab. Õnneks tuli Tallinna teletorn vastu ja saime plakatid printida näiteks vanade plakatite tühjale poolele, raamitud pildid on prinditud töölehtede ja ülejäänud kasutamata paberi peale ning raamid on ostetud kaltsukatest,“ kirjeldas Lohe.

Karoline Lohe esiknäitus on avatud Tallinna Teletornis 11. jaanuarist kuni 12. aprillini iga päev kell 10-18.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.