"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna lennujaamas leiti narkokullerite kehaõõnsustest kaks kilo kokaiini (1)
17. aprill 2024
Kokku olid naised alla neelanud ja enda sisse peitnud brutokaaluga 2 kilogrammi kokaiini. Foto: Lennujaam

12. aprillil suunasid tolliinspektorid Tallinna lennujaamas täiendavasse tollikontrolli kaks naisterahvast, kelle kehaõõnsustest leiti kokku ligi 2 kilo kokaiini. Tegu on viimastel aastatel ühe suurima kehaõõnsustest avastatud narkootilise aine kogusega, mille üle piiri toomist on MTA ametnikud takistanud.

Kinnipeetud isikute puhul oli tegu Nigeeria kodanikega, kellest ühel on ka Itaalia kodakondsus. Tallinnasse saabusid nad Prantsusmaalt, tehes ümberistumise Frankfurdis. Tollikontrolli suunati naised riskianalüüsi põhjal – ehkki nende käsipagasid ei sisaldanud keelatud aineid, oli tolliinspektoritel põhjendatud kahtlus suunata isikud meditsiinilisele läbivaatusele SA Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse. Kokku olid naised alla neelanud ja enda sisse peitnud brutokaaluga 2 kilogrammi kokaiini.

Raul Koppelmaa, maksu- ja tolliameti narkotalituse juhataja selgitas: “MTA tolliinspektorid on väga hästi koolitatud märkama inimeste ebatavalisi käitumismustreid ja vastuolusid reisijate jutus. Antud juhtum on hea näide, kuidas kurjategijad kasutavad kõikvõimalikke võimalusi narkootiliste ainete transportimiseks. Olgu märgitud, et gramm kokaiini maksab Eesti tänavatel 100-140 eurot.“

Kinnipeetud isikud viibivad vahi all, kohtueelsest menetlust viib läbi maksu- ja tolliameti uurimisosakonna narkotalitus ja kriminaalmenetlust juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

karistuseks
18. apr. 2024 05:20
tulnuks õhku täis nad pumbata