"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Streik Soomes lööb segi lennuliikluse Tallinnas (1)
02. veebruar 2024
Streik Soomes mõjutab lennuliiklust Tallinnas. Kuvatõmmis

Praegu pole mõtet panustada lennukile kui Tallinna ja Helsingi vahelisele kõige kiiremale ühendusele. Soomes toimuva üleriigilise streigiga seoses, tühistab Finnair Helsingist üle 500 lennu. Streigi tõttu on Tallinna hotellides ka vähem põhjanaabreid.

Soomet haaranud üldstreik valmistab meelehärmi Tallinnast naabermaale ja sealt edasi lendajatele. Kahel päeval on lennuliiklus pea olematu ja paljudel lööb see reisiplaanid sassi. Õnneks oli streigi kohta Tallinna lennujaamal eelinfo olemas ja sellest anti meedia vahendusel teada.

“Juba eile oli lende vähem, aga lennufirmad teavitavad aegsasti reisijaid sellest, kui selline olukord on. Täna ja homme jääb kokku ära 17 lendu, Helsingiga on meil tihe lennuühendus,” ütles Tallinna lennujaama kommunikatsioonijuht Margot Holts.

Täna (eile – toim) hommikul startis Tallinnast Helsingisse kella kuuene väljumine, edasi on kõik lennud tühistatud.

“Eileõhtune Finnairi lend, mis Tallinna saabus, väljus täna hommikul kell kuus ja loodame, et õnneseened nad olid, eriti need, kes ainult Helsingisse läksid ega pidanud edasi lendama,” ütles Holts. Helsingi kaudu lendaja nahas täna küll ei tahaks olla. Soomes alanud riigi suurim üldstreik puudutab ka lennureisijaid ja eriti neid, kes kasutavad Finnairi teenuseid.

“Kahepäevane lendude katkemine põhjustab segaduse ka edaspidises lennugraafikus, sest reisijad, kes täna ja homme lennata ei saa, peavad mahtuma järgmiste päevade lendudele,” sõnas Holts. Streik naabermaal puudutab osaliselt ka Tallinna hotelle. Turiste on mõnevõrra vähem. Hotellide ja restoranide liidu juhataja Killu Maidla kinnitab, et kardeti hullemat, seekord tuli väike ehmatus.

“On neid, kes on sunnitud peatuse või reserveeringu edasi lükkama või tühistama, aga on neid, kes on otsustanud jääda ööks või kaheks kauemaks, lähevad koju siis, kui streik on läbi,” ütles Maidla.

Laevaliiklus kahe pealinna vahel toimib. Üle lahe liiguvad nii Viking kui ka Eckerö Line ja Tallink, ainult Helsingi sadamast on Soomes toimuva streigi tõttu edasiliikumine juba keeruline.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Milles probleem Tallinnas?
5. veebr. 2024 04:58
Piletid müüja ja panna nendele vabadele kraaklevatele ampelmannidest ärikate bussifirmade bussi peale tollimist ning sõitku Soome laevaga , las tollivad seal samuti ja ongi korras. Meie lennufirmale on see ju palju odavam , nagu ELRONI rongid - kui rong on blääää, istutatakse bussi ja sõidutatakse kohale.