"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna riigigümnaasiumid otsivad uusi õpetajaid (0)
15. jaanuar 2024
TULE JA ÕPETA. Riigigümnaasiumi noored ootavad. FOTO: Pexels.com

Mullu sügisel avatud ja tänavu laienevad Tallinna riigigümnaasiumid asuvad taas õpetajaid värbama: suurem kandideerimine algab esmaspäeval.

Esimesel õppeaastal alustasid nii Tõnismäe, Mustamäe kui ka Pelgulinna riigigümnaasiumis vaid 10. klassid ning koolid kasvavad järk-järgult. Seetõttu värvatakse koolidesse õpetajaid kolmel esimesel tegevusaastal. 

Nii Mustamäe kui ka Pelgulinna riigigümnaasiumis asus tänavu septembris õppima 360 noort, Tõnismäe riigigümnaasiumis 160 noort. Kolme aastaga kasvavad Mustamäe ja Pelgulinna riigigümnaasium 1080 õpilasega ning Tõnismäe riigigümnaasium ligi 500 õpilasega kooliks. Kõik kolm kooli on mõeldud vaid gümnaasiumiastmele ning hõlmavad õppekavas väga mitmekülgseid valikaineid, et pakkuda noortele võimalikult kvaliteetset ja valikuterohket gümnaasiumiharidust.   

Mustamäe riigigümnaasiumi direktori Raino Libliku hinnangul on kasvufaasis kool edukalt startinud. “Professionaalsete haridustöötajate koostöös on koolile loodud põnev ja 21. sajandi teemadega arvestav õppekava alus, mida tänavu värvatavate kolleegidega edasi arendada. Meie eesmärk on jätkuvalt pakkuda väga head üldharidust, samas on koolil fookusteemad, mis rikastavad Tallinna gümnaasiumiharidust,” sõnas Liblik. 

“Pelgulinna riigigümnaasiumis suutsime esimesel aastal värvata väga koostöise ja mitmekesise kollektiivi. Meie tulevastel õpetajatel on hea võimalus ühineda juba toimiva kooliga, kuid samas on kõik ikka nii uus, et igal liitujal on väga suur mõju ja võimalus osaleda uue kooli ja kultuuri loomisel,” kommenteeris Pelgulinna riigigümnaasiumi direktor Indrek Lillemägi. 

Tõnismäe riigigümnaasiumi direktori Alo Savi sõnul peidab Tõnismäe riigigümnaasiumi ajalooline kivimaja juba täna endas sooje, südamlikke ja õppimisele pühendunud õpilasi ja õpetajaid. “Ootame enda hulka inimesi, kelle jaoks on peamine väärtus iga õpilase areng ning kes usuvad, et õppida saab igal pool virtuaalruumist linnaruumini,” lisas Savi. 

Tallinna riigigümnaasiumid alustasid koostööga juba rajamisfaasis ning õppetöö käivitati ühise õppekorraldusliku raamiga. Nagu eelmisel kevadel, on ka käesoleval aastal planeeritud Tallinna ja Harjumaa riigigümnaasiumide ühised sisseastumiskatsed õpilastele, mis toimuvad 6. aprillil.  Registreerumine sisseastumisele algab 11. märtsil. 

Mustamäe ja Pelgulinna riigigümnaasiumid alustasid tegevust 2023. aastal valminud arhitektuuribüroo Arhitekt Must poolt projekteeritud õppehoonetes, Tõnismäe riigigümnaasium alustas tegevust Herbert Johansoni projekteeritud muinsuskaitsealuses ja ajaloolises koolihoones Tõnismäel. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.