"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Eesti vabatahtlike konvoid Ukrainas tabas raketilöök (1)
07. oktoober 2023
Scanpix/Pilt on illustratiivne

Eesti vabatahtlike ühiskonvoid tabas reedel Ukrainas Vene raketilöök, milles hävis tehnika, kuid vabatahtlikud kannatada ei saanud, vahendas Postimees.

“Täna hommikul jäi meie ja Ukraina Abi MTÜ ühiskonvoi vaenlase raketilöögi alla,” kirjutab Vaba Ukraina MTÜ aktivist Sven Salumets sotsiaalmeedias. “Poiste sõnul kukkus Iskander neist paarikümne meetri kaugusele. Kõik sõidukid hävinesid, poisid jäid napilt õnneks ellu ja terveks. Abistame neid vastavalt vajadusele koos oma koostööpartneritega Ukrainas.”

“Päris inimkaotusteta kahjuks siiski ei pääsenud, naabermajas hukkus kaks väikest last,” lisas ta.

Sven Salumets ei soovinud turvalisuse huvides rünnaku toimumise täpset kohta ega ühiskonvoi üksikasju avaldada. Ta märkis vaid, et vabatahtlikud olid Eestist toodud varustuse ukrainlastele üle andnud ning alustamas tagasiteed. “Varustus oli juba välja jagatud ja pihta said õnneks ainult tühjad autod,” ütles ta.

Küsimusele, kas tegemist võis olla vaenlase tulekorrigeerijate suunatud rünnakuga, vastas Salumets, et pigem mitte. “Tegemist on elamurajooniga ja nagu venelastel kombeks on, tehakse tsiviilidele terrorirünnakuid elamupiirkondadele.”

MTÜ Vaba Ukraina on 2014. aastal loodud eraalgatuslik heategevuslik organisatsioon, mille eesmärk on toetada Ukrainat võitluses Venemaa agressiooni vastu.

Ukraina Abi MTÜ põhimissiooniks on Ukraina relvajõudude toetamine maastikusuutlike sõidukite ning taktikalise varustusega. MTÜ on võtnud missiooniks viia abi otse abivajajateni.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Ärge uskuge!
8. okt. 2023 07:39
Tegemist on järjekordse vene propagandaüllitisega! Ukraina on korduvalt kinnitanud, et nad absoluutselt kõik vene droonid ja raketid edukalt alla lasevad ja mingit ohtu need seetõttu endist seal kellelegi ei kujuta. Lisaks on ka rahvusvaheliste sõjauuringukeskuste andmetel Venemaal kõik raketid ammu otsas nagu ka dollarid mille eest neid juurde osta ja valmistutakse juba totaalseks kapitulatsiooniks ning Ukraina juba viiendat kuud edukalt peale tungivate vägede lähiajal aset leidma pidavaks võiduparaadiks Moskvas Punasel väljakul, nii et juttudel mingitest vene rakettidest ei ole vähimatki alust ja on sellistena üheselt käsitletavad kohe-kohe kokku variseva Putini režiimi pahatahtliku propagandana!